Ако сте поканени на юбилей на 60 годишен мъж, вероятно ще Ви хрумнат доста идеи за подарък. От луксозен шах до дървена бъчвичка за вино. Но освен стандартните подаръци, можете да се замислите и за такива, които са свързани с хобитата или професита на въпросния мъж. За да се разгърнем в тази посоко и да ви дадем пример можем да си представим, че 60 годишният мъж е кулинар. Или направо си е готвач. Какъв подарък за 60 годишен юбилей мъж на, който обича да готви да измислите?

Подобни подаръци не са ли за жените- домакини?

Няма как да не сте чували приказката, че любовта на мъжете минава през стомаха. Знаете също така, че във всички подобни приказки има голяма доза истина. Но ще е пълна заблуда от Ваша страна, ако смятате, че е задължение на жената да се грижи за приготвянето на храната.
Замислете се само колко известни мъже готвачи има ( наричани вече шефове) и за колко жени, прочули се като готвачи се сещате. Безспорно сред световно известните шефове преобладават мъжете. На много от тях не просто им се отдава готвенето, но сътворяват истински чудеса в кухнята.

Ето няколко варианта за подарък за 60 годишен юбилей за мъж който обича да готви.

  1. Луксозни и стилни купи, в които да се сервират кулинарните шедьоври.
  2. Комплект за приготвяне на фондьо.
  3. Скъпа и типично мъжкарска престилка за готвене.
  4. Комплект форми за десерти и ястия. От онези, които са направени от стомана и можете да сервирате руска салата под формата на сърце (само пример).
  5. Комплект качествени ножове. Това е все пак най-използваният инструмент от готвачите.
  6. Масивна дървена дъска за рязане.
  7. Инфузер за подправки.
  8. Инструмент за жигосване на пържоли.
  9. Освободител на пара.
  10. Козметика. Не се чудете изобщо! Всеки готвач има нужда от качествен одеколон или парфюм. Колкото и модерен и скъп абсорбатор да притежава Вашият 60 годишен готвач, няма как да не се Вмирисва на готвено…С един качествен одеколон ще може да ухае приятно през целия ден.