Няма как да помните всички рождени дни на своите близки. На съпруга/съпругата, на децата и на родителите вероятно сте запаметили за цял живот, но не и на всички приятели, съседи и т.н. И изведнъж получавате неочаквана покана и се оказва, че трябва да се снабдите с подарък за мъж на 50 години…

Тук ще ви предложим няколко подбрани варианта за подарък за мъж на 50 години за да улесним избора ви. Вие просто ще си изберете най-подходящият спрямо вкуса и начина на живот на конкретния 50 годишен мъж.

Нещо за спомен

В тази графа влизат картини, икони, художествени пана и всякакви други произведения на изкуството; антики (ако считате, че ще бъдат оценени по достойнство). Също така и  бижута (много мъже носят синджир на врата или пък кожена гривна на ръката); семейна снимка в красива рамка; ръчно изработени предмети и т.н.

Луксозна мъжка козметика

Много фирми предлагат мъжки козметични комплекти, съдържащи шампоани, балсами и пяна за бръснене. По отношение на шампоаните и балсамите обаче, е много възможно да допуснете грешка. Освен ако не сте напълно категорични какъв тип е косата на въпросния мъж- дали е суха, мазна, с пърхут или пък нормална. Така че по-добре се ориентирайте към продуктите за бръснене и то към онези, които са натурални и е малко вероятно да предизвикат кожно раздразнение. Ако пък искате да сте по-оригинални, изберете ретро бръснач (има си и съвсем съвременни) в комплект с четка за бръснене. Надали на някой друг от поканените би им хрумнала толкова оригинална идея за подарък за мъж на 50 години!

Практична вещ

Има най-разнообразни вещи, които използваме в ежедневието си и които винаги са добре дошли. Такива са дрехите, модните аксесоари (колан, чанта, портфейл и др.), изисканите чаши за вино или уиски, луксозните поставки с кухненски ножове, ефектна дъска от дърво за рязане на месо и т.н.

Нещо за дълго очакваната почивка

50 години не са кой знае колко много, но на тази възраст мъжете започват по-усилено да мислят как и къде да прекарат следващия уикенд. А защо не и цялата седмица? Някъде на спокойствие, където никой няма да ги безпокои и те ще могат да се радват на заобикалящата ги среда, заедно с бира в ръка. Нова хладилна чанта (в която бирата да запазва перфектната си температура). Защо не и удобен сгъваем стол (може и шезлонг) или въдица биха били също чудесен подарък за мъж на 50 години. Като виждате- идеи колкото щете!